zwiększ czcionkę zmień kontrast
Zamknij Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.

Żłobek Jutrzenki

 

Menu Żłobek Miejski

(17.11-21.11.25)

 

Poniedziałek

Śniadanie:

Owsianka na mleku,

pasta drobiowa z białym serem, warzywo, masło, chleb wiejski, herbata (1,7)

II Śniadanie:

Owoc lub warzywo (do chrupania)

Obiad:

Zupa: Pomidorowa z drobnym makaronem (zabielana) (1,3,7)

Danie główne: Pierogi ruskie polane masłem, woda z cytryną (1,3,7)

Podwieczorek:

Koktajl warzywno-owocowy na bazie jogurtu naturalnego, pałeczki kukurydziane (7)

 

Wtorek

Śniadanie:

Płatki kukurydziane na mleku, dżem owocowy (niskosłodzony), masło, bułka grahamka mini, herbata (1,7)

II Śniadanie:

Owoc lub warzywo (do chrupania)

Obiad:

Zupa: Ogórkowa z ryżem (7)

Danie główne: A’la gołąbek z mięsem wieprzowym i warzywami, sos pomidorowy, ziemniaki, kompot (1,3,7)

Podwieczorek:

Babka, owoc, szklanka mleka (1,3,7)

 

Środa

Śniadanie:

Parówka z fileta z kurczaka, ketchup, warzywo, masło, chleb wiejski, bawarka (1,7)

II Śniadanie:

Owoc lub warzywo (do chrupania)

Obiad:

Zupa: Delikatny kapuśniak z ziemniakami (-)

Danie główne: Potrawka z kurczaka z warzywami (marchewka, kalafior, brokuł), ryż paraboliczny, woda z pomarańczą i cytryną (1)

Podwieczorek:

Twarożek z truskawkami, mini brioszka, kawa zbożowa (1,3,7)

 

Czwartek

Śniadanie:

Owsianka na mleku,

szynka wieprzowa, twarożek ze szczypiorkiem, warzywo, masło, chleb kukurydziany, herbata (1,7)

II Śniadanie:

Owoc lub warzywo (do chrupania)

Obiad:

Zupa: Grysikowa z warzywami (1,9)

Danie główne: Paluszki z fileta z mintaja, ziemniaki, marchewka z jabłkiem, kompot (4,1,3)

Podwieczorek:

Naleśniczek z serem, szynką i pomidorami (1,3,7)

 

Piątek

Śniadanie:

Kasza manna na mleku,

pasztet drobiowy, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, warzywo, masło, chleb graham, herbata (1,3,7)

II Śniadanie:

Owoc lub warzywo (do chrupania)

Obiad:

Zupa: Krem z buraka z grzankami (zabielany) (1,7)

Danie główne: Kluski na parze nadzieniem truskawkowym polane masłem, woda z cytryną

 (1,3,7)

Podwieczorek:

Ser żółty – salami, warzywo, masło, wek, herbata (1,7)

 

 

 

 

 

ALERGENY W ŻYWNOŚCI:

  1. GLUTEN tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub
    ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
  2. Skorupiaki i produkty pochodne;
  3. Jaja i produkty pochodne;
  4. Ryby  i produkty pochodne;
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
  6. Soja i produkty pochodne;
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą);
  8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne;
  9. Seler i produkty pochodne;
  10. Gorczyca i produkty pochodne;
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg
    lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia;
  13. Łubin i produkty pochodne;
  14. Mięczaki  i produkty pochodne;