Menu Żłobek Miejski
(17.11-21.11.25)
Poniedziałek
Śniadanie:
Owsianka na mleku,
pasta drobiowa z białym serem, warzywo, masło, chleb wiejski, herbata (1,7)
II Śniadanie:
Owoc lub warzywo (do chrupania)
Obiad:
Zupa: Pomidorowa z drobnym makaronem (zabielana) (1,3,7)
Danie główne: Pierogi ruskie polane masłem, woda z cytryną (1,3,7)
Podwieczorek:
Koktajl warzywno-owocowy na bazie jogurtu naturalnego, pałeczki kukurydziane (7)
Wtorek
Śniadanie:
Płatki kukurydziane na mleku, dżem owocowy (niskosłodzony), masło, bułka grahamka mini, herbata (1,7)
II Śniadanie:
Owoc lub warzywo (do chrupania)
Obiad:
Zupa: Ogórkowa z ryżem (7)
Danie główne: A’la gołąbek z mięsem wieprzowym i warzywami, sos pomidorowy, ziemniaki, kompot (1,3,7)
Podwieczorek:
Babka, owoc, szklanka mleka (1,3,7)
Środa
Śniadanie:
Parówka z fileta z kurczaka, ketchup, warzywo, masło, chleb wiejski, bawarka (1,7)
II Śniadanie:
Owoc lub warzywo (do chrupania)
Obiad:
Zupa: Delikatny kapuśniak z ziemniakami (-)
Danie główne: Potrawka z kurczaka z warzywami (marchewka, kalafior, brokuł), ryż paraboliczny, woda z pomarańczą i cytryną (1)
Podwieczorek:
Twarożek z truskawkami, mini brioszka, kawa zbożowa (1,3,7)
Czwartek
Śniadanie:
Owsianka na mleku,
szynka wieprzowa, twarożek ze szczypiorkiem, warzywo, masło, chleb kukurydziany, herbata (1,7)
II Śniadanie:
Owoc lub warzywo (do chrupania)
Obiad:
Zupa: Grysikowa z warzywami (1,9)
Danie główne: Paluszki z fileta z mintaja, ziemniaki, marchewka z jabłkiem, kompot (4,1,3)
Podwieczorek:
Naleśniczek z serem, szynką i pomidorami (1,3,7)
Piątek
Śniadanie:
Kasza manna na mleku,
pasztet drobiowy, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, warzywo, masło, chleb graham, herbata (1,3,7)
II Śniadanie:
Owoc lub warzywo (do chrupania)
Obiad:
Zupa: Krem z buraka z grzankami (zabielany) (1,7)
Danie główne: Kluski na parze nadzieniem truskawkowym polane masłem, woda z cytryną
(1,3,7)
Podwieczorek:
Ser żółty – salami, warzywo, masło, wek, herbata (1,7)
ALERGENY W ŻYWNOŚCI: