JADŁOSPIS TYDZIEŃ 21.04.2025R. – 25.04.2025R.
|
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
|
|
|
|
WTOREK |
Płatki jęczmienne na mleku (1,7), graham z serem żółtym (1,7), pomidorem, rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata wiśniowa. |
Banan, woda źródlana. |
Rosół z makaronem (1,3,9), gołąbki z mięsem z udźca z indyka, brązowym ryżem |
Jogurt mandarynkowy (1,7). |
ŚRODA |
Kasza kuskus na mleku (1,7), graham z pastą z ryby – wyrób własny (1,7), papryką, rzodkiewką i zieleniną, herbata z owoców leśnych. |
Kisiel owocowy(1) – wyrób własny. |
Krem z soczewicy z ziemniaczanym puree, gotowanym kalafiorem (1,3,7), kompot (1). |
Melon woda źródlana. |
CZWARTEK |
Płatki jaglane na mleku (1,7), kanapka z wędliną (1,7), ogórkiem zielonym, rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata morelowa. Hera brzoskwiniowa. |
Lemoniada gruszkowa. |
Barszcz czerwony z ziemniakami (1,7,9), naleśniki z serem kompot (1). |
Sałatka owocowa.
|
PIĄTEK |
Bułeczka z konfiturą owocową – wyrób własny, kakao (1,7). |
Świeżo wyciskany sok warzywno-owocowy..
|
Krupnik (1,9), dorsz duszony w sosie jarzynowym z ziemniakami, surówka z kiszonej kapusty(1,3,9), kompot (1). |
Koktajl bananowy z awokado (1,7).
|