zwiększ czcionkę zmień kontrast
Zamknij Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.

Żłobek pod Grodziskiem

JADŁOSPIS TYDZIEŃ 30.10.2024R. – 04.10.2024R.              10-12 m-c

 

 

I ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

 

Mleko modyfikowane + kaszka wielozbożowa, kanapka
z twarożkiem, herbatka brzoskwiniowa lub

woda źródlana.

 

 

Banan,  woda źródlana.

 

Zupa grysikowa (niezabielana), pierś z indyka duszona w jarzynach z puree ziemniaczanym, gotowany kalafior, kompot.

 

Mus malinowy.  

 

WTOREK

Kaszka ryżowa z owocami, kanapka z pastą rybną, herbata z aronii lub

woda źródlana.

 

Przecier z marchwi             i gruszki. 

Krem ziemniaczany (niezabielany),                            spaghetti
z mięsem z udźca z indyka
i jarzynami z sosem pomidorowym, kompot.

 

Brzoskwinia.   

ŚRODA

Mleko modyfikowane + kaszka wielozbożowa, kanapka
z pastą z jarzyn, herbatka malinowa lub

woda źródlana.

 

Prażona gruszka.

 

Zupa pomidorowa (niezabielana) z makaronem, gulasz z cielęciny z ziemniakami
i gotowanymi buraczkami, kompot.

Banan, woda źródlana.

CZWARTEK

 

Kaszka ryżowa z owocami, kanapka z pastą z jaj, herbatka z dzikiej róży lub

woda źródlana.

 

Hera brzoskwiniowa.

Jabłko, woda źródlana.

 

Krem z dyni z ziemniakami, (niezabielany),   makaron z serem
i musem gruszkowym, kompot.

 

 

Galaretka owocowa – wyrób własny.

PIĄTEK

 Mleko modyfikowane + kaszka wielozbożowa, kanapka
z hummusem z jarzyn – wyrób własny, herbatka wieloowocowa lub

woda źródlana.

 

Przecier z marchwi  i jabłka.

Zupa koperkowa z ryżem, (niezabielana), klopsik z ryby w sosie ziołowym
z ziemniakami, gotowany brokuł, kompot.

Mus gruszkowy.

                                JADŁOSPIS TYDZIEŃ 30.09.2024R. – 04.10.2024R.

 

 

I ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

Makaron zacierka na mleku, graham z twarożkiem, pomidorem, rzodkiewką
i szczypiorkiem, herbata brzoskwiniowa.

 

Banan,                woda źródlana.

 

Zupa grysikowa, pierś z indyka duszona w jarzynach z puree ziemniaczanym, gotowany kalafior, kompot.

 

Budyń czekoladowy            z musem malinowym – wyrób własny.

WTOREK

Płatki kukurydziane na mleku, kanapka z pastą rybną, zieleniną, herbata z aronii.

Świeżo wyciskany sok z marchwi   i gruszki.

 Krem ziemniaczany, spaghetti
z mięsem z udźca z indyka
i jarzynami z sosem pomidorowym, kompot.

 

Jogurt brzoskwiniowy.

ŚRODA

Kasza jęczmienna na mleku, graham z serem żółtym, papryką, rzodkiewką
i zieleniną, herbata malinowa.

Napój gruszkowy.

Zupa pomidorowa z makaronem, gulasz z cielęciny z ziemniakami
i gotowanymi buraczkami, kompot.

Banan, woda źródlana.

CZWARTEK

 

Płatki żytnie na mleku, kanapka z gotowanym jajkiem, ogórkiem zielonym, rzodkiewką
i szczypiorkiem, herbata
z dzikiej róży.

Hera brzoskwiniowa.

 

Jabłko, woda źródlana.

mineralna.

 

Krem z dyni z ziemniakami, makaron z białym serem i musem gruszkowym, kompot.

 

 

 

Galaretka owocowa – wyrób własny.

PIĄTEK

 Graham z hummusem z jarzyn – wyrób własny, kawa zbożowa.

Surówka z marchwi            i jabłka.

Zupa koperkowa z ryżem,   klopsik z ryby
w sosie ziołowym z ziemniakami, gotowany brokuł, kompot.

Gruszka, woda źródlana.