JADŁOSPIS TYDZIEŃ 30.01.2023R. – 03.02.2023R.
|
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
Makaron brązowy na mleku, graham z gotowanym jajkiem, pomidorem, rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata morelowa.
|
Banan, woda źródlana. |
Zupa grysikowa, potrawka z cielęciny z bukietem warzyw, ziemniakami i sałatą zieloną, kompot. |
Deserek z sera białego z truskawkami.
|
WTOREK |
Płatki kukurydziane na mleku, graham z marmoladą, herbata wiśniowa. |
Jabłko, woda źródlana. |
Krem z kalafiorowa z ziemniakami, leczo z mięsem z udźca z indyka, brązowym ryżem i jarzynami z sosem pomidorowym, kompot. |
Kanapka z żółtym serem, ogórkiem kiszonym i zieleniną, kawa zbożowa.
|
ŚRODA |
Kasza jęczmienna na mleku, graham z pastą z ryby i sera białego z papryką, rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata z owoców leśnych. |
Napój mleczno-bananowy. |
Zupa cebulowa z groszkiem ptysiowym, jajko w sosie koperkowym z ziemniakami, gotowany szpinak z masłem, surówka z kapusty pekińskiej, kompot. |
Koktajl brzoskwiniowy.
|
CZWARTEK |
Płatki jaglane na mleku, graham z pasztetem z królika i jarzyn z pomidorem, rzodkiewką i zieleniną, herbata żurawinowa. |
Świeżo wyciskany sok warzywno-owocowy. |
Barszcz biały z ziemniakami, knedle z serem i musem jabłkowym, kompot. z |
Kisiel truskawkowy. |
PIĄTEK |
Graham z twarożkiem, papryką, rzodkiewką i szczypiorkiem, kakao. |
Jogurt gruszkowo-malinowy. |
Krem z zielonego groszku z ryżem, pulpecik z ryby w sosie ziołowym z ziemniakami, duszona marchewka z kalarepą, surówka z kiszonej kapusty, kompot. |
Krem waniliowy z mandarynkami. |