JADŁOSPIS TYDZIEŃ 22.05.2023R. – 26.05.2023R.
|
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
Makaron brązowy na mleku, graham z gotowanym jajkiem, pomidorem, rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata morelowa.
|
Jogurt brzoskwiniowy, woda źródlana. |
Zupa grysikowa, bitki z cielęciny z ziemniakami, gotowanym bukietem warzyw i sałatą lodową, kompot. |
Deserek z sera białego z truskawkami.
|
WTOREK |
Płatki kukurydziane na mleku, graham z marmoladą, herbata wiśniowa. |
Napój mleczno-bananowy.
|
Krem z kalafiorowa z ziemniakami, leczo z mięsem z udźca z indyka, brązowym ryżem i jarzynami, kompot. |
Jabłko.
|
ŚRODA |
Kasza jęczmienna na mleku, graham z pastą z ryby i sera białego z papryką, rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata z owoców leśnych. |
Arbuz, woda źródlana. |
Zupa cebulowa z grzankami, jajko w sosie koperkowym z ziemniakami, gotowany szpinak z masłem, surówka z kapusty pekińskiej, kompot. |
Kisiel truskawkowy.
|
CZWARTEK |
Płatki orkiszowe na mleku, graham z żółtym serem, pomidorem, rzodkiewką i zieleniną, herbata żurawinowa. |
Świeżo wyciskany sok warzywno-owocowy. |
Barszcz biały z ziemniakami, naleśniki z serem i prażonym jabłkiem, kompot.
|
Kanapka z wędliną z ogórkiem kiszonym, zieleniną i rzodkiewką, kawa zbożowa. |
PIĄTEK |
Graham z twarożkiem, papryką, rzodkiewką i szczypiorkiem, kakao. |
Jogurt gruszkowo-malinowy. |
Krem z zielonego groszku z ryżem, pulpecik z ryby w sosie szczypiorkowym z ziemniakami, duszona marchewka, surówka z kiszonej kapusty, kompot. |
Krem waniliowy z mandarynkami. |