JADŁOSPIS TYDZIEŃ 15.04.2024R. – 19.04.2024R.
|
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
Makaron zacierka na mleku, graham z twarożkiem, pomidorem, rzodkiewką
|
Banan, woda źródlana.
|
Zupa ogórkowa z ryżem, kotlecik z piersi z indyka w sosie paprykowym z ziemniakami, gotowany kalafior, mizeria, kompot. |
Budyń czekoladowy
|
WTOREK |
Płatki ryżowe na mleku, graham z pastą z jaj, ogórkiem kiszonym, rzodkiewką |
Napój mleczno-brzoskwiniowy. |
Krem z cukinii z ziemniakami, spaghetti z mięsem z udźca |
Gruszka.
|
ŚRODA |
Kasza kukurydziana na mleku, graham z pastą z ryby i sera białego z papryką, rzodkiewką |
Jogurt melonowo-malinowy,
|
Zupa z zielonego groszku |
Galaretka owocowa. |
CZWARTEK |
Płatki żytnie na mleku, graham z żółtym serem, ogórkiem kiszonym, rzodkiewką Hera brzoskwiniowa. |
Świeżo wyciskany sok warzywno-owocowy. mineralna. |
Krem z dyni z ziemniakami, knedle z serem i truskawkami, kompot.
|
Kanapka z pasztetem z królika, soczewicy kakao.
|
PIĄTEK |
Graham z marmoladą, |
Koktajl mandarynkowy, woda źródlana. |
Zupa szpinakowa z groszkiem ptysiowym, klopsik z ryby |
Kasza kuskus |