zwiększ czcionkę zmień kontrast
Zamknij Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.

Żłobek Brodzińskiego

       JADŁOSPIS TYDZIEŃ 30.01.2023R. – 03.02.2023R.    11 m-c

 

 

I ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

Mleko modyfikowane + kaszka brzoskwiniowa, kanapka z gotowanym jajkiem, herbatka owocowa.

 

Banan,

woda źródlana.  

Zupa grysikowa, potrawka z piersi z indyka z bukietem warzyw i ziemniakami, kompot.

Mus truskawkowy.

 

WTOREK

Kaszka ryżowa z owocami, kanapka z marmoladą, herbatka malinowa.

Jabłko,

woda źródlana.

 

Krem z kalafiora, leczo z mięsem z udźca z indyka, brązowym ryżem i jarzynami z sosem pomidorowym, kompot.

 

Kanapka z hummusem z jarzyn, herbatka morelowa.

ŚRODA

Mleko modyfikowane + kaszka wielozbożowa, kanapka z rybą, herbatka owocowa.

Mus bananowy,

woda źródlana.

Zupa cebulowa, jajko w sosie koperkowym z ziemniakami, gotowany szpinak, kompot.

Brzoskwinia.

CZWARTEK

Kaszka ryżowa z owocami, kanapka z pasztetem z królika, herbatka z dziką różą.

Hera brzoskwiniowa.

Świeżo wyciskany sok warzywno-owocowy.

mineralna.

Barszcz biały, knedle z serem i musem jabłkowym, kompot.

Kisiel truskawkowy.  

PIĄTEK

Mleko modyfikowane + kaszka ryżowa z owocami, kanapka z twarożkiem, herbatka wieloowocowa.

 

Mus gruszkowo-malinowy.

 

Krem z zielonego groszku, dorsz w sosie ziołowym z ziemniakami, duszona marchewka z kalarepą, kompot.

Mandarynka.     

 

 JADŁOSPIS TYDZIEŃ 30.01.2023R. – 03.02.2023R.

 

 

I ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

Makaron brązowy na mleku, graham z gotowanym jajkiem, pomidorem, rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata morelowa.

 

Banan,

woda źródlana.

Zupa grysikowa, potrawka z cielęciny z bukietem warzyw, ziemniakami i sałatą zieloną, kompot.

Deserek z sera białego z truskawkami.

 

WTOREK

Płatki kukurydziane na mleku, graham z marmoladą, herbata wiśniowa.

Jabłko,

woda źródlana. 

 Krem z kalafiorowa z ziemniakami, leczo z mięsem z udźca z indyka, brązowym ryżem i jarzynami z sosem pomidorowym, kompot.

 

Kanapka z żółtym serem, ogórkiem kiszonym i zieleniną, kawa zbożowa.

 

ŚRODA

Kasza jęczmienna na mleku, graham z pastą z ryby i sera białego z papryką, rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata z owoców leśnych.

 Napój mleczno-bananowy.

Zupa cebulowa z groszkiem ptysiowym, jajko w sosie koperkowym z ziemniakami, gotowany szpinak z masłem, surówka z kapusty pekińskiej, kompot.

Koktajl brzoskwiniowy.

 

CZWARTEK

Płatki jaglane na mleku, graham z pasztetem z królika i jarzyn z pomidorem, rzodkiewką i zieleniną, herbata żurawinowa.

Świeżo wyciskany sok warzywno-owocowy.

Barszcz biały z ziemniakami, knedle z serem i musem jabłkowym, kompot.

z

Kisiel truskawkowy.  

PIĄTEK

 Graham z twarożkiem, papryką, rzodkiewką i szczypiorkiem,

kakao.

Jogurt gruszkowo-malinowy.

Krem z zielonego groszku z ryżem, pulpecik z ryby w sosie ziołowym z ziemniakami, duszona marchewka z kalarepą, surówka z kiszonej kapusty, kompot.

Krem waniliowy z mandarynkami.