zwiększ czcionkę zmień kontrast
Zamknij Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.

Żłobek Brodzińskiego

 

 JADŁOSPIS TYDZIEŃ 21.04.2025R. – 25.04.2025R.

 

 

I ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

 

 

 

 

 

WTOREK

Płatki jęczmienne na mleku (1,7), graham z serem żółtym (1,7), pomidorem, rzodkiewką                      i szczypiorkiem, herbata wiśniowa.

Banan,

woda źródlana.

Rosół z makaronem (1,3,9),  gołąbki z mięsem z udźca z indyka, brązowym ryżem
i jarzynami w sosie pomidorowym (1,9), kompot (1).

Jogurt mandarynkowy

(1,7).

ŚRODA

Kasza kuskus na mleku (1,7), graham z pastą z ryby – wyrób własny (1,7), papryką, rzodkiewką  i zieleniną, herbata z owoców leśnych.

Kisiel owocowy(1) – wyrób własny.              

Krem z soczewicy
z groszkiem ptysiowym (1,7,9), gotowane jajko z ziemniaczanym puree, gotowanym kalafiorem (1,3,7),

 kompot (1).

 

Melon

woda źródlana.

CZWARTEK

Płatki jaglane na mleku (1,7), kanapka z wędliną (1,7), ogórkiem zielonym, rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata morelowa.

Hera brzoskwiniowa.

Lemoniada gruszkowa.

Barszcz czerwony  z ziemniakami (1,7,9),

 naleśniki z serem
i musem jagodowym (1,3,7),

kompot (1).

 

 

Sałatka owocowa.

 

 

PIĄTEK

Bułeczka z konfiturą owocową – wyrób własny, kakao (1,7).

Świeżo wyciskany sok warzywno-owocowy..

 

Krupnik (1,9),     dorsz duszony w sosie jarzynowym z ziemniakami, surówka z kiszonej kapusty(1,3,9), kompot (1).

 

Koktajl bananowy z awokado (1,7).

 

      JADŁOSPIS TYDZIEŃ 21.04.2025R. – 25.04.2025R.     10-12 m-c

 

 

I ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

 

 

 

 

 

WTOREK

Kaszka ryżowa z owocami(1), kanapka z pastą z sera żółtego – wyrób własny(1,7), herbatka wiśniowa lub woda źródlana.

Banan,

woda źródlana.

Rosół z makaronem(1,3,9), gołąbki z mięsem z udźca z indyka, brązowym ryżem
i jarzynami w sosie pomidorowym(1,9), kompot(1).

Jogurt mandarynkowy(1,7).

ŚRODA

Mleko modyfikowane + kaszka wielozbożowa(1,7), kanapka z pastą z ryby – wyrób własny(1,7),

herbatka z owoców leśnych lub woda źródlana.

Kisiel owocowy- wyrób własny(1).

Krem z soczewicy (niezabielane)(1,9),                   gotowane jajko z

ziemniakami, gotowany kalafior(1,3), kompot(1).

 

Mus melonowy,

woda źródlana.

 

CZWARTEK

Kaszka ryżowa
z owocami(1), kanapka
z pastą z wędliny – wyrób własny(1,7), herbatka morelowa lub woda źródlana.

 

Lemoniada gruszkowa.

 

 

Barszcz czerwony (niezabielane) z ziemniakami(1,9), makaron z białym serem i musem jagodowym(1,3,7), kompot(1).

 

 

Sałatka owocowa.

 

 

PIĄTEK

 Mleko modyfikowane + kaszka ryżowa z owocami(1,7), kanapka
z konfiturą owocową – wyrób własny(1,7), herbatka malinowa lub woda źródlana.

Jabłko,

woda źródlana.

Krupnik(1,9),  dorsz duszony w sosie jarzynowym
z ziemniakami, surówka z kiszonej kapusty(1,3,9), kompot(1).

Koktajl bananowy z awokado(1,7).

 

 

 

  1. GLUTEN tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub
    ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne
  2. Skorupiaki i produkty pochodne;
  3. Jaja i produkty pochodne;
  4. Ryby  i produkty pochodne;
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
  6. Soja i produkty pochodne;
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą);
  8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne;
  9. Seler i produkty pochodne;
  10. Gorczyca i produkty pochodne;
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg
    lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia;
  13. Łubin i produkty pochodne;
  14. Mięczaki  i produkty pochodne;