JADŁOSPIS TYDZIEŃ 12.11.2024R. – 15.11.2024R. 6-9 m-c
|
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
|
|
|
|
WTOREK |
Kaszka ryżowa z owocami, woda źródlana. |
Mus jabłkowy. |
Zupka jarzynowa z mięsem. |
Mleko modyfikowane |
ŚRODA |
Mleko modyfikowane + kaszka wielozbożowa, woda źródlana. |
Przecier warzywno-owocowy. |
Zupka jarzynowa z mięsem. |
Kaszka ryżowa |
CZWARTEK |
Kaszka ryżowa z owocami, woda źródlana. |
Mus brzoskwiniowy. mineralna. |
Zupka jarzynowa z mięsem.
|
Mleko modyfikowane |
PIĄTEK |
Mleko modyfikowane + kaszka ryżowa z owocami, woda źródlana. |
Banan, woda źródlana.
|
Zupka jarzynowa z mięsem. |
Kaszka ryżowa |
JADŁOSPIS TYDZIEŃ 12.11.2024R. – 15.11.2024R. 10-12 m-c
|
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
|
|
|
|
WTOREK |
Kaszka ryżowa z owocami, kanapka z pastą z jaj – wyrób własny, herbatka malinowa lub woda źródlana. |
Melon, woda źródlana.
|
Zupa grysikowa (niezabielany), łazanki z mięsem z udźca z indyka i jarzynami |
Surówka z marchewki i jabłka. |
ŚRODA |
Mleko modyfikowane + kaszka wielozbożowa, kanapka z pastą z ryby i sera białego – wyrób własny, herbatka z czarnej porzeczki lub woda źródlana. |
Przecier warzywno-owocowy. |
Krem z pomidorów z makaronem (niezabielany), bitki z cielęciny |
Gruszka, woda źródlana. |
CZWARTEK |
Kaszka ryżowa z owocami, graham z pastą z wędliny – wyrób własny, herbatka z aronii lub woda źródlana.
|
Mus brzoskwiniowy. mineralna. |
Zupa brokułowa z ziemniakami (niezabielana), ryż z białym serem i musem jabłkowym, kompot. |
Jogurt jagodowy. |
PIĄTEK |
Mleko modyfikowane + kaszka ryżowa z owocami, kanapka z hummusem z jarzyn – wyrób własny, herbatka wieloowocowa lub woda źródlana.
|
Banan, woda źródlana.
|
Krem z pieczonej papryki z ryżem (niezabielany), pulpet rybny z ziemniaczanym puree, duszona kalarepa, kompot. |
Galaretka owocowa- wyrób własny. |
JADŁOSPIS TYDZIEŃ 12.11.2024 R.-15.11.2024 R.
|
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
|
. |
|
|
WTOREK |
Makaron brązowy na mleku, graham z pastą z jaj, z pomidorem i szczypiorkiem, herbata z dzikiej róży.
|
Melon, woda źródlana.
|
Zupa grysikowa, łazanki z mięsem z udźca z indyka i jarzynami w sosie pomidorowym, kompot. |
Krem waniliowy. |
ŚRODA |
Kasza jaglana na mleku, kanapka z pastą z ryby i sera białego z papryką – wyrób własny, rzodkiewką i zieleniną, herbata z czarnej porzeczki. |
Świeżo wyciskany sok warzywno-owocowy. |
Krem z pomidorów z makaronem, bitki z cielęciny |
Gruszka, woda źródlana. |
CZWARTEK |
Płatki ryżowe na mleku, graham z pastą z wędliny – wyrób własny, ogórkiem kiszonym, rzodkiewką Hera brzoskwiniowa. |
Napój mleczno-brzoskwiniowy.
mineralna. |
Zupa brokułowa z ziemniakami, knedle serowe z prażonym jabłkiem, kompot.
|
Jogurt jagodowy. |
PIĄTEK |
Kanapka z domową czekoladą – wyrób własny, ciepłe mleko. |
Banan, woda źródlana.
|
Krem z pieczonej papryki z ryżem, pulpet rybny z ziemniaczanym puree, duszona kalarepa, surówka z kiszonej kapusty, kompot. |
Galaretka owocowa – wyrób własny. |